Logo Realitatea.md

(update) Directorul APP nu este cumătrul ministrului Vadim Brînzan

15 Octombrie 2019, 10:29 // Economie

UPDATE 15:36 Serviciul de presă al MEI a declarat că informația, precum că Eugeniu Moraru și Vadim Brînzan sunt cumetri, nu este adevărată.

Știrea inițială: Eugeniu Moraru, directorul general al Agenției Proprietăți Publice (APP), numit în funcție acum circa trei luni în locul lui Vladimir Baldovici, ar fi cumătrul ministrului Vadim Brînzan (MEI). Cel puțin despre asta scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

Foto: Eugeniu Moraru (stânga), Vadim Brînzan (dreapta)

Anume cel din urmă a propus candidatura primului. Atunci, ministrul Economiei și Infrastructurii spunea că experiența lui Eugeniu Moraru este o combinație unicală care trebuie folosită la maximum: „Are experiență atât în domeniul privat, cât și în cel al organelor de forță. Este o combinație unicală care trebuie folosită la maximum, ținând cont de obiectivele pe care ni le propunem ce țin de destructurarea și combaterea crimelor în organele de stat și în întreprinderile de stat”.

Despre Eugeniu Moraru s-a mai anunțat că a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A început la Inspectoratul General al Poliției și a terminat în calitate de șef al Centrului pentru combaterea crimelor cibernetice. Din 2015 a activat în calitate de manager de criză, destructurând companii din sectorul privat.

În acest sens, Eugen Luchianiuc a adăugat că Eugeniu Moraru ar fi fost manager de criză, cu un salariu oficial de 80.000 de lei, timp de șase luni, la Megavil SRL - o companie creată în 2004 - distribuitor al producției Rolton (paste), Ulker (biscuiți) și alte produse alimentare.

Realitatea.md a solicitat APP și MEI pentru a confirma sau infirma informația de mai sus, însă până la ora publicării știrii nu am primit vreun răspuns. Odată ce vom avea o reacție, o vom face publică într-un articol nou.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile