Logo Realitatea.md

Directorul CIA s-a întâlnit în secret cu Kim Jong Un în Coreea de Nord. Trump a confirmat

18 Aprilie 2018, 21:09 // În lume

Directorul CIA, Mike Pompeo, a făcut o vizită extrem de secretă în Coreea de Nord pentru a se întâlni cu Kim Jong Un în numele administrației Trump. Informația a fost confirmată chiar de președintele american Donald Trump.

Foto: nbcnews.com

Misiunea clandestină a apărut la scurt timp după ce Pompeo a fost numit în funcția de secretar de stat al președintelui Donald Trump. Trump a confirmat călătoria directorului CIA pe o rețea de socializare.

„Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong Un în Coreea de Nord săptămâna trecută. Întâlnirea a decurs foarte bine şi o relaţie bună s-a creat. Detaliile Summitului sunt în lucru acum”, a scris preşedintele american.

CIA și Casa Albă au refuzat să comenteze când au fost contactați marți de NBC News.  „Administrația nu comentează călătoria directorului CIA", a spus secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

Pompeo, fost congresman al Partidului Teatral din Kansas, încă nu a fost confirmat de Senat ca secretar de stat. El a fost văzut la Oficiul Oval cu Trump în timpul unei întâlniri cu o delegație sud-coreeană la Casa Albă luna trecută.

În timpul audierii sale de săptămâna trecută, Pompeo a declarat pentru comitetul de relații externe al Senatului că „nimeni nu se află sub nicio iluzie" că summitul planificat dintre Trump și Kim va ajunge la un acord global privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile