Logo Realitatea.md

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu anunță pașii de recuperare a banilor din băncile fraudate. ”Nu se va lucra haotic” (VIDEO)

13 Iunie 2018, 12:51 // Actualitate

După ce Procuratura Generală a făcut publică strategia de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci fraudate (Banca de Economii, Banca Socială și Unibank), directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu a declarat presei că în această situație nu se va lucra haotic, toate acțiunile fiind întreprinse după un plan bine determinat.

Embed:

”Este un succes al întregei echipe de investigare a acestui dosar, formarea și întocmirea acestei strategii. Mesajul nostru este că nu se va lucra haotic, dar se va lucra după un plan bine determinat, fiecare instituție responsabilă pe segmentul său știe ce are de făcut și va efectua acțiunile de competență în termeni proximi.

Procesul de recuperare a bunurilor infracționale este unul complex care constă din urmărirea bunurilor infracționale și acumularea probatoriului necesar, indisponibilizarea acestor bunuri, confiscarea bunurilor și repararea prejudiciului și restituirea sau repatrierea bunurilor obținute ca rezultat al săvârșirii infracțiunii.

Evaluarea și valorificarea bunurilor infracționale care vor fi stabilite și identificate de către angajații Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) se va efectua în baza legii cu privire la ARBI, Codului de procedură penală și a unui regulament care urmează a fi aprobat de către Guvern în termeni proximi.

ARBI urmează să contracteze persoane fizice de drept public și privat sau juridice, specializarea cărora va permite gestionarea mai efiecientă a bunurilor infracționale. Vor fi aplicate sechestru nu doar pe bunuri individualizate, dar și afaceri.

Rezultatele acestor acțiuni vor fi cu siguranță mediatizate pentru ca societatea să știe la ce etapă noi ne aflăm în procesul de recuperare”, a declarat directorul CNA, Bogdan Zumbreanu în cadrul conferinței de presă.

VEZI ȘI:

(VIDEO/DOC) Procuratura Generală a făcut publică strategia de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci fraudate

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile