Logo Realitatea.md

Directorul „Găgăuz-gaz” a demisionat, iar directoarea „Comrat-gaz” va fi sancționată disciplinar. Rezultatele anchetei în cazul schemei raportate de un activist „StopHam”

23 Septembrie 2019, 17:01 // Actualitate

Directorul SRL „Găgăuz-gaz” a demisionat din funcție, iar directoarea filialei „Comrat-gaz” va fi sancționată disciplinar după revenirea din concediul medical. Asta după ce un activist al mișcării „StopHam” a raportat, acum o lună, o pretinsă schemă la „Găgăuz-gaz” prin care funcționarii întreprinderii depistau neregulamentar anumite „încălcări”, iar apoi cereau mită de 20.000 de lei.

Societatea pe Acțiuni „Moldovagaz” și-a încheiat ancheta de serviciu pornită pe cazul dat, constatând că SRL „Găgăuz-gaz” a întocmit actele de consum fraudulos cu încălcarea actelor normative în vigoare, iar directorul filialei „Comrat-gaz” al SRL „Găgăuz-gaz” și specialistul coordonator în securitate corporativă și-au depășit atribuțiile de serviciu și competențele legale.

Potrivit „Moldovagaz”, doar furnizorul SA „Moldovagaz” este în drept să decidă asupra efectuării recalculării prin aplicarea sistemului paușal, să determine perioada pentru care urmează a fi efectuată această recalculare și să emită factura de plată. Competența SRL „Găgăuz-gaz” se limita doar la activitatea de a depista, de a documenta și de a demonstra consumul fraudulos, fapt care nu a fost realizat.

Astfel, rezultatele investigației au fost expediate în adresa organelor competente de drept.

„Moldovagaz” afirmă că regretă de cele întâmplate și, în vederea prevenirii unor asemenea cazuri, solicită tuturor consumatorilor săi să divulge persoanele care le încalcă drepturile, informând prin orice sursă comodă de informare și/sau utilizând serviciul gratuit de pe pagina web al companiei, rubrica Consumatorilor, subrubrica Petiție online.

Vedeți și: Schema de la Gagauz-gaz: Emit amenzi pentru pretinse furturi de gaz. Cum i-au deconspirat cei de la StopHam (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile