Logo Realitatea.md

Directorul interimar CFM îl contrazice pe ministrul Brînzan

04 Octombrie 2019, 15:09 // Economie

Ministrul Economiei și Infrastructurii - da, șeful interimar de la Calea Ferată - ba. Deși una se subordonează celeilalte, instituțiile se contrazic în declarații. În timp ce Vadim Brânzan acuză că întreprinderea feroviară înregistrează și astăzi restanțe la plata salariilor, responsabilii din cadrul companiei spun că demnitarul nici măcar nu le-a cerut datele financiare care ar argumenta asemenea afirmații, transmite Vocea Basarabiei.

Directorul interimar al Căii Ferate din Moldova, Ivan Dragniv, susține că demnitarul nu are cum să cunoască situația reală a companiei, întrucât nu ar fi solicitat note informative în acest sens. 

„Dl ministru este domnul ministru. Poate el nu cunoaste. Nu am fost o adresarea catre noi ca sa vada daca avem asa intarzieri sau nu. Puteti sa veniti la noi, sa verificati, noi va aratam”, susține Ivan Dragniv, directorul interimar al Î.S. „Calea Ferată din Moldova.

Mai mult, acesta susține că nu cunoaște când au fost lichidate restanțele, dar spune că, în momentul în care a venit la CFM, compania nu avea datorii la plata salariilor.
„ - În august, da? Și atunci ați gasit restanțe? - NU, nu erau. Adica erau intarzieri de o zi - doua, asta da, evident. Dar asa, lunar, cate 2 - 3 luni asta.... nu stiu. Poate si a fost candva, dar nu pot sa va confirm”, a mai adăugat Ivan Dragniv, directorul interimar al Î.S. „Calea Ferată din Moldova.

Ministrul este contrazis și de angajații companiei. Întrebați dacă își primesc banii cu întârziere, aceștia au infirmat informațiile, precizând că datoriile au fost lichidate acum doi ani.

În luna august, consiliul de administrație al „Căii Ferate din Moldova” a creat un post nou în cadrul întreprinderii. Astfel, în funcția de prim-vicedirector pentru strategii și investiții, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, l-a numit pe Ivan Dragniv. Schimbările au fost făcute în perioada concediului de boală a directorului general de atunci, Iurii Topala. Prin urmare, Dragniv a preluat interimatul șefiei instituției.

După patru ani de mandat, pe 20 septembrie, Iurii Topala și-a dat demisia, sugerând că, din cauza presiunilor, proiectele sale riscau să se piardă. Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta a publicat și un document din care rezulta că restanțele salariale, admise de fostele conduceri, au fos lichidate pe perioada mandatului său de director.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile