Logo Realitatea.md

Directorul întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord, Veaceslav Moldovan, va sta în arest la domiciliu la fel ca și ceilalți trei complici ai viceministrului Triboi – FOTO, VIDEO

04 Aprilie 2017, 10:17 // Actualitate

Directorul întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord), Veaceslav Moldovan, va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile la fel ca și ceilalți trei complici ai viceministrului Economiei, Valeriu Triboi. Magistrații au admis demersul procurorilor acum câteva minute.

Veaceslav Moldovan și avocatul său au evitat să dea declarații pentru presă, în schimb procurorul care instrumentează cazul, Dorin Compan, a precizat că învinuitul pledează nevinovat.

Realitatea.md amintește că Veaceslav Moldovan, împreună cu Alexandru Suruceanu, consilierul Denis Bunduchi, șoferul viceministrului Economiei, Gheorghe Trofin, sunt învinuiți de complicitate în dosarul „Triboi”. Ceilalți trei complici ai viceministrului Triboi au primit mandat de arestare preventivă ieri, 3 aprilie.

Tot ieri, și viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar în context, procorurii anticorupție au cerut Guvernului suspendarea din funcţie a acestuia.

Potrivit procurorilor, viceministrul Triboi, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

În continuarea intenţiilor sale, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei.

De menţionat că legislaţia în vigoare prevede până la șase ani de închisoare pentru comiterea abuzului de putere.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.2244%
USD USD 17.4538 0.1348%
RUB RUB 0.2827 -0.2822%
RON RON 4.0751 0.2411%
UAH UAH 0.7235 -0.3306%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile