Logo Realitatea.md

UPDATE! Directorul Spitalului Clinic Republican va fi înlocuit. Cine este directorul interimar?

24 Martie 2020, 19:40 // Societate

UPDATE: Andrei Uncuța fost numit în funcția de director interimar al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Decizia face parte din cea de-a 4 Dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale. Totodată, documentul prevede mai multe „reguli” legate de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice.

Încălcarea intenționată sau din neglijență a dispozițiilor Comisiei, constituie temei de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice. Concedierea se dispune prin dispoziția Comisiei pentru situații excepționale, în baza propunerii verbale sau scrise a unui membru al Comisiei.

Știrea inițială: Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, va fi înlocuit. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale.

Potrivit prim-ministrului, decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale pentru „a spori capacitățile de a face față provocărilor în domeniul epidemiologic”.

Ion Chicu nu a anunțat cine îl va înclocui pe Anatol Ciubotaru.

Coincidență sau nu, dar decizia vine în contextul în care acesta, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a hotărât efectuarea testelor asupra celor patru angajați medicali din cadrul spitalului, într-un laborator privat.

Patru angajați medicali de la Spitalul Republican, infectați cu COVID 19. Directorul a făcut testul la un laborator privat, fără să anunțe Ministerul Sănătății

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile