Logo Realitatea.md

Discuțiile dintre Blocul ”ACUM”, PLDM și PL continuă. Ce spune Munteanu după cea de-a PATRA rundă de negocieri

29 Noiembrie 2018, 13:38 // Stiri

Ieri, 28 noiembrie, a avut loc cea de-a IV-a rundă de dialog între reprezentanții blocului ACUM (PAS și PPDA), PL și PLDM în vederea identificării celei mai bune soluții de participare la alegerile parlamentare din februarie 2019. Anunțul a fost făcut de către Valeriu Munteanu, vicepreședinte al Partidului Liberal (PL).

Foto simbol: cenad.org

Potrivit lui Munteanu, ”părțile au reiterat necesitatea identificării cât mai grabnice a unui compromis rezonabil între părți și favorabil așteptărilor cetățenilor, în vederea neadmiterii risipirii voturilor electoratului unionist și pro-european în cadrul alegerilor parlamentare și creării unei „majorități morale”, care ar permite câștigarea celor mai multe mandate în Parlament și în mod implicit debarcarea de la guvernare a binomului euro-asiatic Plahotniuc-Dodon”.

De asemenea, liberalul a menționat că ”toate părțile implicate în dialog și-au reafirmat disponibilitatea sinceră de a identifica o formulă catalizatoare de participare la alegerile parlamentare”. Întrevederile vor continua și săptămâna viitoare. 

”Părțile conștientizează situația complicată pre-electorală și manevrele Partidului Democrat, care iată a lansat deja în „lupta electorală” un bloc clonă, cu declarate valențe euro-unioniste, unde din păcate, anumiți cetățeni, din solda celor trei trandafiri, au adunat accidental și multe persoane corecte, dar care, deocamdată nu au putut evita cursa în care au fost atrași de guvernare. Toți înțeleg faptul că PD va servi electoratului de dreapta și alți subiecți electorali cu mandat de diversiune.

Având în vedere că toate părțile implicate în dialog, și-au reafirmat disponibilitatea sinceră de a identifica o formulă catalizatoare de participare la alegerile parlamentare, săptămâna viitoare urmează a fi conturată a soluție, sperăm pozitivă și câștigătoare, pe acest subiect”, susține Munteanu.

Amintim că PL a chemat PAS, PPDA şi PLDM la un dialog în vederea coordonării de a fi înaintat şi susţinut un singur candidat pe fiecare circumscripţie electorală uninominală.

LA ACELAȘI SUBIECT:

PRIMA discuție dintre PL, PLDM și blocul ACUM despre o eventuală colaborare. Ghimpu: ”E un bun început” (VIDEO)

O nouă rundă de discuții între Blocul ”ACUM”, PLDM și PL

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile