Logo Realitatea.md

Discursul lui Igor Dodon de la Congresul Familiei, instigator la ură. „Minoritățile sexuale trebuie declarate imorale și scoase în afara legii”

14 Septembrie 2018, 10:57 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, consideră că marșurile și festivalurile organizate de către minoritățile sexuale ar trebui „declarate imorale, să fie condamnate cu fermitate și scoase în afara legii”. Declarațiile au fost făcute de către președintele țării, în timpul discursului său ținut la Congresul Familiei, care are loc în perioada 14-16 septembrie, curent, la Chișinău.

„Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și a altor organizații, care promovează principii antifamiliale și imorale trebui condamnate cu fermitate și poate chiar scoase în afara legii. În acest context, sunt dispus să susțin toate organizațiile și asociațiile, care își propun să protejeze copiii de influiențele negative”, a afirmat președintele țării la Congresul familiei.

De asemenea, Dodon consideră că acțiunile promovate de minoritățile sexuale „ne ofensează valorile și moralitatea publică, iar astfel de „propagandă” nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră”.

De menționat că, Asociația Promo-Lex a lansat un apel către Președinția și autoritățile publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc, iar organizatorii și participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență. De asemenea, a îndemnat mass-media să asigure o relatare echilibrată a evenimentului, să nu promoveze eventualele mesaje nocive și să contribuie la educarea publicului.

Congresul mondial al familiei se desfășoară sub egida președintelui țării în perioada 14-16 septembrie curent, fiind la cea de-a 12 ediție.

Festivitatea poate fi urmărită în direct pe Realitatealive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile