Logo Realitatea.md

Dispariția mașinilor de taxi este o dovadă că mulți activau ilegal? Ministrul Gaburici a setat un termen pentru identificarea soluțiilor

20 August 2018, 14:23 // Auto

Reducerea numărului de șoferi, dar și a unităților de transport, a fost discutată în cadrul unei ședințe a Ministerului Economiei și Infrastructurii. Situația creată ar fi drept o consecință a controalelor întreprinse în ultima perioadă de către Agenția Națională Transport Auto, FISC și INP.

„Odată cu intensificarea controalelor au dispărut mașinile de taxi, o dovadă clară că mulți șoferi activau ilegal. Este o situație care mă alarmează, mai ales că peste două săptămâni începe școala – perioada în care crește numărul solicitărilor serviciilor de taxi. De aceea, până joi cer soluții concrete, altfel încât să rezolvăm situația din domeniu. Trebuie suplinit numărul de mașini și șoferi, pentru a face față cererii”, a menționat ministrul.

Chiril Gaburici a cerut Asociației Transportatorilor Auto în regim de taxi să vină cu propuneri concrete pentru combaterea activității ilicite în domeniu. Ministrul a reiterat că la 1 octombrie intră în vigoare modificările la Codul rutier și vor exista mai multe instrumente necesare pentru a impune și companiile de taxi care activează online să se conformeze legii.

Potrivit modificărilor, taximetriștii care au un salariu mai mic de 10 mii de lei vor plăti un impozit pe venit fix, de 500 de lei lunar. De asemenea, asigurarea medicală şi cea socială vor constitui a 12-a parte din rata anuală, iar cheltuielile pentru reparația mașinilor vor deveni deductibile.

VEZI ȘI:

iTaxi se justifică: De ce e atât de greu să găsim un taxi în Chișinău?

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile