Logo Realitatea.md

Dmitri Kozak despre prăbușirea coaliției PSRM-ACUM: „Sunt chiar surprins că a durat aproape șase luni”. Așteptările oficialului rus de la UE și SUA

21 Noiembrie 2019, 09:14 // Politica

Rusia nu are nicio influență asupra situației politice din Moldova și se așteaptă ca UE și SUA să adere la aceeași poziție, a declarat ieri, viceprim-ministrul rus Dmitri Kozak, în cadrul întrevederilor purtate cu premierul moldovean, Ion Chicu și omologul său rus Dmitri Medvedev.

Foto Simbol

 „Astăzi nu tragem șirul nimănui și sper că partenerii noștri europeni și americani vor face același”, a declarat Kozak jurnaliștilor în urma discuțiilor ruso-moldovenești purtate de prim-miniștrii Dmitri Medvedev și Ion Chicu, ieri la Moscova.

Vicepremierul a fost întrebat dacă se poate considera că, după prăbușirea coaliției socialiștilor cu Blocul ACUM, s-a încheiat și consensul dintre Federația Rusă, UE și SUA. Kozak a răspuns că, chiar și atunci când a apărut această coaliție „nu a existat o astfel de cooperare și interacțiune cu privire la formarea unui nou guvern al Republicii Moldova”.

„Aceasta a fost o situație în care a fost urgentă luarea unei decizii pentru a depăși criza politică profundă a Republicii Moldova. Am propus o soluție atunci când a fost creată o coaliție pentru a decriminaliza Moldova, pentru a crea noi condiții pentru alegeri. Am înțeles că o astfel de coaliție nu poate fi durabilă. Sunt chiar surprins că au durat aproape șase luni", a declarat viceprim-ministrul rus, scrie presa rusă.

Amintim că, ieri, Ion Chicu a avut o deplasare în Federația Rusă, unde a avut întrevederi cu oficiali ruși, inclusiv cu omologul său, Dmitri Medvedev.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile