Logo Realitatea.md

(doc) Ghimpu îl amenință cu judecata pe Năstase. Președintele de onoare al PL îi cere despăgubiri morale de… 1 leu

16 Ianuarie 2019, 10:55 // Politica

Președintele de onoare a Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu, îl amenință cu judecata pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase. Liberalul a explicat pe pagina sa de Facebook că reacția vine după ce Andrei Năstase l-ar fi acuzat pe Mihai Ghimpu de complicitate la ”furtul miliardului” și la ”spălătoria mafiei rusești” în cadrul unor emisiuni televizate și a conferințelor de presă.

Mihai Ghimpu respinde toate acuzațiile și menționează că numele său nu figurează în raportul Kroll și nici în oricare alt documented natură similară. Liberalul consideră că declarațiile făcute de către Andrei Năstase au avut drept scop ”manipularea opiniei publice în vederea denigrării președintelui PL, Mihai Ghimpu și defăimării acestuia”.

”În viața mea am trecut cu vederea peste mai multe manipulări, suspecții nefondate sau chiar minciuni sfruntate, inventate de către adversarii/dușmanii mei politici, considerând mai jos de demnitatea umană să le dau atenție.

Această cerere, înaintată lui Andrei Năstase, este prima din viața mea politică, deoarece furtul miliardului a afectat toți cetățenii RM, iar lumea nici până azi nu cunoaște hoții!...
A trece peste învinuirile aduse de el ar însemna, că sunt indiferent față de jaful secolului și față de numele Ghimpu, care nu-mi aparține doar mie.

Mai ales, când toată opinia publică ține bine minte că eu am fost primul, care a vorbit în plenul Parlamentului, dar și în cadrul unor conferințe de presă despre pregătirea unei mari fraude bancare si furtul miliardului”, scrie Mihai Ghimpu pe Facebook.

Președintele de onoare al PL a expediat o cerere prealabilă către Andrei Năstase, în care i-a solicitat să prezinte scuze și dezmințiri publice. În caz contrar, Mihai Ghimpu își va apăra ”onoarea, demnitatea și reputația” prin intermediul instanțelor de judecată.

(click pentru a mări imaginea)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile