Logo Realitatea.md

(DOC) În ultimele ore de aflare în funcție, ministra Ala Nemerenco și-a „aranjat” un fost subaltern în funcție nouă

15 Noiembrie 2019, 13:13 // Politica

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Alexandru Voloc, care și-a anunțat ieri demisia a fost numit, tot ieri, în funcția de „director interimar al IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu dreptul primei semnături pe actele financiar-bancare”. Conform ordinului semnat de ministra în exercițiu Ala Nemerenco, încă până la învestirea noului Guvern, acesta urma să intre în noua funcție de astăzi. 

colaj: realitatea.md

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook deputatul socialist Vladimir Odnostalco, care a plasat pe rețeaua de socializare și o copie a ordinului semnat de Ala Nemerenco, care datează din 14 noiembrie.

„În ultimele ore ale aflării în funcția de ministru interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Nemerenco „și-a aranjat” cadrele foștilor secretari în funcții de vicedirectori ai Spitalelor republicane. Și-a rezolvat propriile interese utilizând funcția? Prin ce s-a evidențiat noul vicedirector pentru a fi numit la o asemenea funcție?”, s-a întrebat Odnostalco în postarea sa.

Este de menționat că marți, în cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură a Guvernului Sandu, Vladimir Odnostalco a avut mai multe întrebări cu privire la sistemul medical. Astfel, Ala Nemerenco l-a acuzat atunci că socialistul ar avea propriile interese - „interesul în câmpul drogurilor, pe care mi l-ați declarat deschis, și interesul pentru a primi funcția de vicedirector la Agenția Medicamentului”, spunea atunci Nemerenco.

Alexandru Voloc a fost numit în funcția de secretar de stat al MSMS în cadrul ședinței Guvernului din 7 noiembrie. Potrivit ministrei Sănătății, Alexandru Voloc a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, dar și școala de sănătate publică a Universității Harvard. Totodată, acesta a lucrat ca director de programe de sănătate în Ucraina și a pledat pentru implementarea mai multor reforme în domeniu sănătății.  

Vedeți și: Trei secretari de stat și-au dat demisia

Acuzații dure în adresa unui deputat socialist din partea unui ministru, în ajunul demiterii Guvernului: Ați avut interes în câmpul drogurilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile