Logo Realitatea.md

(DOC) Noi restricții în Chișinău! Va trebui să purtăm măști inclusiv în spațiile publice deschise

21 Noiembrie 2020, 09:29 // Societate

În Chișinău, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie atât în spațiile publice închise, cât și deschise! Nerespectarea măsurilor impuse de autorități va fi amendată.

Foto: unsplash.com

Primăria Chișinău atenționează că vor fi efectuate verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport etc., în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.).

„Pledez pentru purtarea măștilor, în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această măsură, dar sunt contra activității cluburilor de noapte, pe vreme de pandemie și sunt contra acelor agenți economici care nu întreprind măsurile necesare anti COVID”, a declarat Ion Ceban.

În context, administrația publică locală va organiza consultări cu reprezentanții HoReCa din capitală, în scopul aprobării deciziilor raționale, în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu coronavirus.

De asemenea, CESPMC recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00, 7:30, 8:00, 8:30 și 9:00.

Autoritățile administrației publice locale din municipiul Chișinău, toate persoanele juridice de drept public și de drept privat, care activează pe teritoriul administrat, locuitorii municipiului, inclusiv ai localităților suburbane, alte persoane fizice, aflate pe teritoriul municipiului Chișinău, se vor conforma respectării stricte a măsurilor de sănătate publică, pentru combaterea infecției COVID-19.

Citeste tot despre: Chisinau, coronavirus, restrictii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 -0.1920%
USD USD 17.5751 0.0319%
RUB RUB 0.2386 0.1259%
RON RON 4.3335 -0.2761%
UAH UAH 0.6337 0.3484%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile