Logo Realitatea.md

(doc) Universitatea de Medicină comentează scandalul uriaș cu diplomele false din Israel

04 Decembrie 2018, 21:12 // Societate

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și-a exprimat îngrijorarea că, în materialele difuzate în mass-media, privind medicii din Israel care ar fi activat în baza diplomelor false, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova. Instituția menționează într-un comunicat de presă că ”acest fapt prejudiciază imaginea țării și a instituției și dezinformează publicul”.

Mai mult, până în prezent, reprezentanții instituției susțin că nu au înregistrat nicio solicitare oficială din partea statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii, eliberate de universitatea noastră, unor persoane implicate în cazul dat.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este singura instituție de învăţământ superior care instruiește medici și farmaciști în Republica Moldova. A fost fondată în 1945 și a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară, fiind bine recunoscută și peste hotare.

Amintim că circa 40 de doctori și farmaciști din Israel au fost reținuți în cadrul unei operațiuni speciale, care a fost numită „Licența care ucide”. Ei sunt acuzați că activau în baza unor diplome false, care ar fi fost emise inclusiv în Republica Moldova. 

VEZI ȘI:

Scandalul medicilor cu diplome false, în atenția Silviei Radu. Ministra a dispus examinarea tuturor dosarelor studenților USMF

Zeci de medici cu diplome false, reținuți de poliția israeliană. Cuvântul-cheie din dosar este „Republica Moldova”

Ex-ministra Sănătății, despre dosarul scandalos din Israel: „Consider oportună implicarea Procuraturii și a Ministerului de Externe”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile