Logo Realitatea.md

Dodon „culege laurii” democraților. A vizitat Arena Chișinău și a anunțat când va fi dată în exploatare (FOTO)

12 Februarie 2020, 17:36 // Actualitate

Proiectul „de suflet” al Partidului Democrat din Moldova, Complexul sportiv „Chișinău Arena”, se pare că a dat „roade”, iar aceste „roade” sunt „culese” acum de către Igor Dodon, care a criticat din start intenția democraților, când au anunțat lansarea acestei inițiative.

Astăzi, Dodon a mers în inspecție la Arena Chișinău și a declarat că va fi dată în exploatare la 1 mai curent. „Am vizitat Complexul sportiv „Chișinău Arena” ale cărui lucrări de construcție se află la etapă finală, în proporție de 99%. Am constatat cu satisfacție calitatea înaltă și volumul impresionant al lucrărilor efectuate. Am ținut să remarc că în urma discuțiilor cu prim-ministrul, Ion Chicu, s-a decis că deschiderea oficială a Complexului va avea loc pe data de 1 mai 2020”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a anunțat că în primele săptămâni ale lunii mai aici vor fi organizate competiții internaționale la water-polo, volei și baschet, dat fiind faptul că Complexul sportiv a atras atenția sporită din partea mai multor federații sportive străine, inclusiv a Asociației Europene de Baschet.

„Am reiterat că Republica Moldova are nevoie de asemenea obiecte, care nu există nici în țară și nici în regiune. Am subliniat importanța deschiderii în cadrul acestui complex a secțiilor sportive pentru copii, inclusiv din familii defavorizate”, a mai scris Dodon.

Complexul sportiv include câteva piscine, terenuri de tenis, sală de fitness și zonă SPA. Sala mare a complexului, cu o capacitate de 5 500 de spectatori, este multifuncțională și poate găzdui atât competiții sportive, cât și evenimente culturale.

Menționăm că, astfel a procedat în mai multe situații și primarul Capitalei, Ion Ceban, care la fel a mers la evenimentale de dare în exploatare a unor proiecte lansate la indicațiile fostului primar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile