Logo Realitatea.md

Dodon „își arată dinții” în fața prim-ministrei: dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în Guvern, acestea vor fi

10 Octombrie 2019, 13:45 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, a reacționat la declarațiile prim-ministrei, Maiei Sandu, care a declarat că „schimbări în Guvern pot avea doar în Parlament”. Acesta afirmă că, dacă „președintele țării și Partidul Socialiștilor vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, aceste vor avea loc”. Declarațiile au fost făcute în contextul altor nemulțumiri venite din partea lui Dodon, față de activitatea unor miniștiri.

Foto: news.ro

Cetăţenii cred că aşteaptă de la preşedintele țării şi de la primul ministru să se ocupe de problemele din ţară, nu să se atace în public. Se impun însă câteva clarificări generale care să îi readucă la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reușesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare.

Chem la calm, conlucrare și la recunoașterea greșelilor când ele sunt evidente. Președintele este hotărât sa susțină in continuare aceasta majoritate parlamentara și acest guvern, implicându-se totodată activ pentru a aduce pe agenda parlamentului și guvernului subiectele ce țin de necesitățile oamenilor.

Însă nici nu văd sensul să menținem în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficientă actualului guvern, de aceea dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului aceste vor avea loc”, se arată într-o postare a lui Dodon pe Facebook.

De remarcat că, de mai multe ori, în ultima perioadă, șeful statului, a adus critice și și-a arătat nemulțumirea față de funcționarea unor ministere, precum și cum își îndeplinesc atribuțiile unii miniștri din cadrul Guvernului Sandu. Maia Sandu a reacționat la criticile lui Dodon, calificându-le ca nefondate. 

Citeste tot despre: Guvern, Igor Dodon, Maia Sandu, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile