Logo Realitatea.md

Dodon „luptă” cu unionismul prin intermediul afișelor publicitare și cu citate din poezia poetului român Mihai Eminescu (FOTO)

12 Martie 2018, 12:21 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, „luptă cum poate și cum știe el mai bine” cu cei care promovează unionismul în Republica Moldova. De această dată, Dodon, a lansat un mesaj „patriotic” la nivel național prin afișarea acestuia pe panourile publicitare. Anunțul a fost făcut de către președinte pe pagina sa de Facebook.

„În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție. Dar va trece și această perioadă și spiritele se vor liniști. Timpul va trata această maladie. Unioniștii vor rămîne doar cu visul nerealizat. Și cu rușinea pe viață pentru trădarea țării și a neamului în care s-au născut.Majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova condamnă ferm acțiuni unioniste, distrugătoare de țară, și unirea niciodată nu se va produce. Asta este important să înțeleagă toți cei implicați în isteria antistatală. Iar mesajul care a fost lansat la nivel național, de pe aceste panouri, ne va aminti că „ce e val ca valul trece”. Iar statul și poporul moldovenesc vor dăinui”, scrie Dodon pe rețeaua de socializare.

Pe afișele publicitare este imprimat mesajul „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor. Igor Dodon!”. Se pare că șeful statului s-a inspirat din vechiul proverb „Apatrece pietrele rămân”.

Chiar dacă luptă cu unionismul, Igor Dodon, folosește citate din poezia poetului român, Mihai Eminescu, „Glossa” „ce e val ca valul trece”, prin care sugerează că acest curent unionist va trece și nu va avea nici un impact.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Citeste tot despre: afișe publicitare, Dodon, lupta, mesaj, unionism
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile