Logo Realitatea.md

Dodon „olecuțâcă și specialist” anunță că pericolul inundațiilor a fost depășit, deși meteorologii spun altceva

02 Iulie 2020, 14:39 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că „pericolul inundațiilor a fost depășit, iar autoritățile au gestionat eficient această situație”, după ce a vizitat „în treacăt” astăzi Hidrocentrala de la Dubăsari.

Foto: Igor Dodon

Astfel, Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că „a constatat că pericolul inundațiilor a fost depășit”, ceea ce reiese că de sine stătător a dedus acest lucru, întrucât nu a specificat dacă acestea sunt concluziile specialiștilor în domeniu sau a altor autorități, care sunt în drept și specializate să facă astfel de anunțuri sau declarații.

Aflându-mă prin apropiere, am profitat de ocazie și am mers la barajul hidrocentralei de la Dubăsari unde m-am familiarizat cu situația și problemele existente în legătură cu creșterea nivelului de apă din râul Nistru. Am constatat că pericolul inundațiilor a fost depășit, iar autoritățile au gestionat eficient această situație”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, anunță că „în legătură cu scăderea nivelului apei în râul Nistru, pe sectorul satului Naslavcea - orașul Dubăsari, în intervalul de timp 30 iunie – 3 iulie, sistează avertizarea de inundații „Cod portocaliu”, însă menține în continuare avertizarea de menținere a nivelului înalt al apei „Cod galben”.

Captură: meteo.md (Serviciul Hidrometeorologic de Stat)

Precizăm că, săptămânele trecute, din cauza ploilor abundente și creșterii nivelului apei în râurile Nistru și Prut a existat riscul inundațiilor a mai multor localități. Datorită intervenției salvatorilor, în unele sectoare au fost construite diguri din metal și nisip, pentru a opri viiturile de apă, lucru care s-a reușit de a menține situația sub control.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile