Logo Realitatea.md

Dodon, despre omorul de la Costești: „Zero toleranță față de ucigași”, dar fără indicații către responsabili precum o făcea pentru Guvernul Sandu

14 Ianuarie 2020, 16:07 // Societate

„Cei care au încălcat legea trebuie să stea la pușcărie”. Aceasta este reacția șefului statului, Igor Dodon, în cazul omorului tânărului de la Costești, Ialoveni. Declarațiile au fost făcute astăzi, de către președinte, după ședința Consiliului Republican al PSRM, la care a participat.

„Nici un fel de toleranță față de ucigași, față de criminali nu poate fi și nici nu va fi în Republica Moldova. De lucru ăsta sunt convins și sunt sigur că Ministerul Afacerilor Interne cât și organele de anchetă se ocupă foarte serios de acest caz”,a mai adăugat Dodon.

Menționăm că, în toamna anului trecut, când Guvernul Sandu era la putere, Dodon și PSRM „băteau alarma”, precum că a crescut criminalitatea în țară și numărul accidentelor rutiere, iar ministrul de Interne de atunci, Andrei Năstase nu ar întreprinde nimic pentru a remedia situația.

Ba mai mult, Dodon, a inclus pe ordinea de zi, la una din ședințele Consiliului Suprem de Securitate subiectul creșterii numărului accidentelor în țară. De această dată, când Guvernul este unul „pro-prezidențial” și afiliat PSRM-ului, se pare că Dodon nu se grăbește să facă același lucru, întrucât în ultima perioadă avem foarte multe omoruri, iar mai nou și luare de ostatici și împușcături din arme cu rănirea persoanelor.

Amintim că, în seara de Revelion, un tânăr din satul Costești, raionul Ialoveni a fost bătut până la moarte de către un tânăr de 21 de ani și un minor, sub privirile a altor circa 15 persoane. Cei doi suspecți au fost reținuți de către organele de drept, abia după ce atât societatea civilă cât și presa a mediatizat pe larg acest caz strigător la cer.

VEZI ȘI:

A început să se „facă lumină” în cazul tânărului de la Costești. Procurorii i-au recalificat învinuirea unui suspect, iar minorul implicat a fost reținut

(VIDEO 18+) Un tânăr din Costești, bătut până la desfigurare! Doi au fost reținuți, însă unul a fost lăsat să plece mai târziu

Noi detalii despre omorul tânărului de la Costești. Rudele: „Au sărit cu picioarele pe capului, fapt ce a dus la deces” (VIDEO)

Serviciul 112 despre cazul de la Costești: „Au fost efectuate patru apeluri și toți apelanții au prezentat informația diferit”

Reacția Ministerului Sănătății la acuzațiile rudelor tânărului ucis la Costești. „Ambulanța a ajuns în 19 minute”

Apropiații tânărului de la Costești, omorât de Revelion au făcut noi dezvăluiri. Ambulanța ar fi venit târziu, iar poliția mușamalizează cazul

Citeste tot despre: Dodon, omorul de la Costești
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile