Logo Realitatea.md

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 Ianuarie 2020, 15:31 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a dezvăluit că un fost coleg de facultate cu care a trăit în același cămin, erau prieteni și a călătorit cu familiile împreună ar fi scos arhiva personală, cea în care el apare inclusiv în chiloți de baie la odihnă în destinații de lux, pentru că s-a supărat. Nu a dat presei numele exact și nu a spus nici de ce s-a supărat prietenul său. Doar a menționat că acesta nu se află în țară.

Embed:

„Este o situație foarte interesantă. Ieri cineva voia cu mine să se scalde, azi caută cineva foto cu președintele în chiloți de baie și așa mai departe”, a declarat Igor Dodon.

Declarațiile în cauză au avut loc în contextul în care ZdG.md a scris o știre despre cum s-a odihnit șeful statului în ultimii 15 ani. Potrivit sursei citate, aceasta au fost achitate din bugetul de stat, în timp ce Igor Dodon a răspuns în felul următor: „niciodată nu am depășit veniturile și, respectiv, fiind persoană publică, mereu am fost verificat. Aici nu este vreo problemă. Dacă sunt anumite întrebări, sunt organe la care să pot adresa. Eu știu că nu am încălcat nimic”.

În reportajul de mai jos, apar fotografii cu Igor Dodon, soția sa Galina Dodon și încă anumiți prieteni. Au fost realizate în Maldive, Seychelles, Dubai, pe malul Mării Egee. Și într-adevăr, în cele mai multe fotografii apare cu același fost coleg de facultate. Nu se știe exact dacă anume despre el a avut în vedere Igor Dodon.

„De ce nu ați luat vacanțele de la naștere? 44 de ani am. Ce vă chinuiți? Luați și vacanțele din anii 90, când a fost prima dată la Vatra Dornei și așa mai departe. Sunt obișnuit cu aceste atacuri și înțeleg care le este contextul”, a îndemnat șeful statului.

„Sunt obșnuit că, mai ales, în ultimele luni, în fiecare zi am peste 70-80 de știri negative despre mine. Eu sunt gata. Sunt sigur că mai departe va fi și mai ceva. Cei care caută fotografii cu președintele, puteau să se adreseze direct, dar să nu încerce să profite de supărările și frustrările unor foști prieteni și colegi de facultate.

Așa-i viața. Unii se mai supără. Așa s-o întamplat și aici. Persoana respectivă cu care am făcut studiile împreună, la aceeași universitate, am trăit în același cămin. Nu, s-o supărat, o plecat din țară. E urât. Pentru ce să scoți chestii personale și să le faci publice?”, a adăugat acesta.

„Acest lucru, cum să-i spun? Atunci când se caută în arhiva personală pentru a plasa niște fotografii de la odihnă... Eu cred că fiecare moldovean are fotografii de la odihnă și hai să le plasăm acum pe toate...Dacă se doresc sezanții, întrebați-mă. Vă dau eu ceva interesant din pozele familiei și faceți din ele ce doriți. Haideți să fim corecți”, a conchis șeful statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile