Logo Realitatea.md

Dodon, după operațiunea SIS: „Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice”

06 Septembrie 2018, 16:49 // Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pare că este nemulțumit de cum a mediatizat presa operațiunea Serviciului de Informare și Securitate (SIS) din dimineața de 6 septembrie. Acesta a opinat, printr-o postare pe contul său de Facebook, că: „au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice”.

Foto: sis.md

„Nu ne mai uimesc standardele duble ale presei. 
Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice.

A diplomaților ruși, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerința occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat.

Acum, să așteptăm explicațiile instituțiilor, fără a cădea în interpretări gratuite și speculații politice sterile”, a scris Igor Dodon.

Amintim că, în dimineața zilei de 6 septembrie, șapte cetățeni turci, printre care profesori și manageri ai rețelei de liceuri „Orizont”, au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați că desfășoară acțiuni ilegale ce ar pune în pericol securitatea națională.

UPDATE! Operațiunea SIS: Șapte cetățeni străini au fost expulzați din Republica Moldova (VIDEO)

Se vehiculează că aceștia încă urmează să fie expulzați. Până la această oră, Ambasada Turciei în Republica Moldova nu a venit nici cu o reacție referitoare la operațiunea de amploare de la noi.

CITEȘTE ȘI:

Precizare SIS privind operațiunea antitero: „Persoanele nu au fost reținute, ci doar expulzate”

Nicolae Eșanu despre expulzarea cetățenilor turci: „Sper că în mapele SIS există documente solide care justifică acest lucru”

Ghilețchi cere explicații de la SIS: „Straniu că 25 de ani, acești cetățeni străini au activat aici fără a fi avertizați sau învinuiți de activități ilegale”

 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile