Logo Realitatea.md

Dodon, Greceanîi și unii politicieni felicită cetățenii cu prima zi de primăvară și sărbătoarea „Mărțișorului” (FOTO/VIDEO)

01 Martie 2020, 09:43 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au adresat câte un mesaj de felicitare cetățenilor cu prilezul sosirii primăverii și a sărbătorii „Mărțișorului”- simbol național al primăverii.

Foto Simbol

„Transmit cele mai sincere felicitări tuturor concetățenilor noștri cu ocazia sosirii primăverii. Ziua de 1 martie are o semnificație deosebită pentru fiecare dintre noi, fiindcă ne aduce și multașteptata Primăvară, și sărbătoarea Mărțișorului – simbolul poporului nostru. Sunt convins că, oriunde V-ați afla, în țară sau peste hotare, în aceste zile veți cinsti tradiția de a dărui celor dragi suvenire din fire albe și roșii.

Prinzând la piept un mărțișor, fiecare dintre noi va fi un pic mai aproape de casă și de meleagurile copilăriei. Mă bucur că aceste fire unesc și acum oamenii.

Vă doresc tuturor doar soare și liniște în suflet, sănătate, optimism și gînduri bune despre țara noastră, Moldova!”, se arată în mesajul șefului statului.

De asemenea, și președinta Legislativului a urmat gestul lui Dodon și a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor: „Dragi prieteni, Vă felicit cu ocazia zilei de 1 Martie. Fie ca soarele de primăvară să se reverse peste toate satele și orașele Moldovei și să umple sufletele tuturor cu bucurie, tandrețe și dragoste. Am avut o iarnă blândă, așa să ne binecuvânteze Dumnezeu cu o primăvară frumoasă și cu un an generos! Felicitări de Ziua Mărțișorului! Să aveți o primăvară fericită și să o împărtășiți cu oamenii dragi!”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Totodată, și unii politicieni au ales să adreseze sincere felicitări oamenilor cu prima zi de primăvară, care se marchează astăzi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile