Logo Realitatea.md

Dodon, încă președinte, se dă bine pe lângă Sandu, președintele ales: „Eu am dispus să-i fie acordată pază”

20 Noiembrie 2020, 15:34 // Politica

Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova până pe data de 23 decembrie curent, susține că el a fost cel care a luat decizia și a dispus să-i fie acordată pază de stat Maiei Sandu, președinta aleasă în urma alegerilor prezidențiale de duminica trecută, după ce au avut loc mai multe discuții pe subiect, odată ce au fost zăriți agenți la sediul PAS.

Maia Sandu a avut dreptul la pază de stat până la 14 noiembrie, în calitate de fost prim-ministru. La 28 martie curent doamna Maia Sandu a refuzat paza, a scris cerere. Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu a acceptat acest refuz în legătură cu starea de urgență din țară, dar doamna Sandu s-a adresat în judecată și atunci SPPS a renunțat. Președintele ales intră în funcție pe data de 24-25 decembrie și doar din acel moment are dreptul la pază, însă ținând cont, iarăși, de starea de urgență, eu am luat decizia și am dispus să-i fie acordată pază. Acum, doamna Maia Sandu a acceptat și are pază. Și la scară...”, a declarat Igor Dodon, la ediția „Președintele Igor Dodon răspunde”, din 20 noiembrie 2020.

Amintim că, la o emisiunea de la Jurnal TV, deputatul PSRM Adrian Lebedinschi declarase că SPPS a comunicat despre faptul că ar exista anumite pericole la adresa Maiei Sandu și de asta s-a decis acordarea pazei. Însă, fiind prezenți pe același platou, deputatul PAS Igor Grosu explicase că între Președinție și SPPS ar fi avut un dialog contradictoriu, iar deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, fost coleg în Blocul ACUM, i-a susținut ideea și a adăugat că, de fapt, SPPS nu este obligat să se consulte cu Igor Dodon.

Este de menționat că, tot de joi, 19 noiembrie, automobilul de serviciu și șoferul au fost puși la dispoziția președintelui ales.

Citeste tot despre: Igor Dodon, Maia Sandu, SPPS
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile