Logo Realitatea.md

Dodon, provocat de un lider unionist la o partidă de șah. Dacă pierde, trebuie să se retragă din viața politică

08 Iulie 2020, 19:59 // SPORT

Vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Viorel Iordăchescu, îl provoacă pe șeful statului, Igor Dodon, la o partidă de șah, iar în cazul pierderii, Dodon ar trebui să se retragă din politică.

Foto: sports.md

„Fiind și președinte al Federației de Șah a Moldovei, el (n.r. Igor Dodon), de mai mulți ani, folosește șahul pentru spălarea imaginei sale. Chiar și președinte al Federației de șah, el tot funcționar rămane, șahist nu devine în mod automat. Un muncitor la xerox, făcând copii la paginile cărților marelui Eminescu, nu devine poet. Tot așa și Dodon nu poate deveni peste noapte șahist. Dar dacă totuși el se ambiționează și se crede șahist în continuare, atunci eu îi propun să decidem totul într-un meci direct. Îi dau și o piesă cadou din start. Dar pentru că timpul este prețios, bineînțeles că nu vom juca pe gratis. Miza mea este una simplă și clară, în caz de victorie - el să dispară ca un vis urât din politica din Moldova”, a scris Iordăchescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, vicepreședintele PUN afirmă că nivelul în șah al lui Dodon este egal cu cel de începător. „Tot mai des și mai des Dodon abuzează noțiunea de șahist, șah, mare strateg, mare combinator ș.a. Să fie clar - el e șahist cum eu sunt astronaut. Nu are nimic acest joc nobil și frumos cu Dodon. Nivelul lui în șah este de al unui începător. Maxim la ce joc strategic se pricepe, cum au arătat acțiunile lui, este alba-neagra”, a mai scris Viorel Iordăchescu.

Precizăm că, Viorel Iordachescu, pe lângă politician, este și maestru Internațional la șah, numărul 1 din Moldova și a primit calificativul de cel mai bun șahist al anului 2019.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile