Logo Realitatea.md

Dodon așa cum nu l-ai mai văzut. A îmbrăcat uniforma militară și a participat la încheierea unui exercițiu militar la Cahul (FOTO/VIDEO)

26 Noiembrie 2019, 16:30 // Societate

Îmbrăcat în uniformă militară, alături de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, și comandantul Armatei Naţionale, Igor Gorgan, șeful statului, Igor Dodon, în calitatea sa de Comandant Suprem al Forţelor Armate a participat la încheierea exercițiului tactic cu trupe în teren „Cetatea de Sud 2019” din Cahul.

Exerciţiul militar s-a desfășurat în perioada 14-26 noiembrie curent la Centrul de Instruire al Brigăzii 3 Infanteria motorizată „Dacia” din Cahul şi are ca obiectiv dezvoltarea abilităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace, în situaţii de criză sau în cazul unor acţiuni antiteroriste.

„Cetatea de Sud 2019” face parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent şi este un element important în sistemul de instruire, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.

Igor Dodon, a asistat inițial la exercițiile executate de contigentul trupelor armate, după care a luat masa, un ospăț ostășesc, în aturajul celor doi oficiali conducători ai forțelor armate și a mai multor soldați.

Menționăm că, anterior, pe timpul guvernării Partidului Democrat, Igor Dodon, deși beneficia de același statut (Comandant Suprem al Forţelor Armate) nu lua parte la astfel de evenimente militare. Un alt lucru interesant este faptul că, chiar dacă legea îi permite șefului statului să îmbrace uniforma militară în timpul inspecțiilor, exercițiilor sau vizitelor în cadrul insituțiilor militare, moral și etic acest gest nu este binevenit.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile