Logo Realitatea.md

Dodon a anunțat ce a discutat cu Krasnoselski: subiecte de actualitate (FOTO/VIDEO)

29 Octombrie 2019, 16:47 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, și așa zisul lider transnistrean, Vadim Krasnoselski, au avut o întrevedere la reședința din Holercani unde au discutat problemele actuale de pe ordinea de zi și au trasat unele subiecte de perspectivă.

Foto: Igor Dodon/Facebook

„Am remarcat că situația care s-a creat în procesul de soluționare a problemei transnistrene impune ambelor părți menținerea unui dialog permanent și elaborarea mai minuțioasă a chestiunilor de pe ordinea de zi. În cadrul întrevederii, am discutat detalii referitoare la runda de negocieri în formatul 5 + 2, care s-a derulat la Bratislava, precum și chestiuni ce țin de punerea în aplicare a aranjamentelor cunoscute sub numele de Berlin +. Am făcut un schimb de opinii cu privire la activitățile care se întreprind pentru implementarea înțelegerilor convenite.

Am discutat și alte subiecte cu caracter economic și social, care vizează interesele locuitorilor și agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv extinderea regimului de liberă circulație a cetățenilor, bunurilor și serviciilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ne-am apropiat pozițiile pentru elaborarea unor modalități de abordare în vederea implementării lor ulterioare.

Am menționat interesul comun pentru neadmiterea vreunor impedimente în zona de securitate, care ar putea perturba pacea și stabilitatea în Republica Moldova. Am reafirmat importanța operațiunii de menținere a păcii pe Nistru ca garanție a păcii și securității în regiune”, se arată într-o postare a lui Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, aceasta este a șasea întrevedere oficială între cei doi conducători.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile