Logo Realitatea.md

Dodon a avut o discuție telefonică cu Krasnoselski despre situația pandemică și cea din Zona de Securitate

03 Iunie 2020, 12:31 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi o discuție telefonică cu liderul regiunii separatiste Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol.


Foto Simbol

Potrivit lui Dodon, cei doi au analizat anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii și au convenit să continue dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente rîului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a. Localnicii sînt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, de la începutul pandemiei, regiunea separatistă a interzis ieșirile și intrările pentru cetățenii din zonă și a instalat mai multe posturi ilegale în Zona de Securitate. Biroul Politici de Reintegrare a făcut nenumărate demersuri de a înlătura aceste posturi, însă apelul autorităților de la Chișinău a fost ignorat de separatiști. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile