Logo Realitatea.md

Dodon a avut o întrevedere cu președinta Adunării Parlamentare a NATO: „Moldova promovează o politică echilibrată...”

19 Octombrie 2018, 15:16 // Actualitate

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a NATO, condusă de președinta acesteia, deputata Seimas-ului lituanian, Rasa Jukneviciene, și Secretarul General al AP NATO, David Hobbs din Marea Britanie.

Foto: presedinte.md

În cadrul dialogului oficialii au discutat o gamă largă de chestiuni cu privire la politica internă și externă a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și securitatea regională. În mod special șeful statului a menţionat că Moldova respectă cu strictețe principiul constituțional al neutralității permanente, în baza căruia promovează o politică echilibrată, menită să mențină relații de parteneriat reciproc avantajoase atât cu Vestul, cât și cu Estul.

„În același timp, neutralitatea este condiția-cheie pentru păstrarea și consolidarea statalității moldovenești. Este important că poziția președintelui Republicii Moldova este sprijinită de majoritatea populației, iar partenerii noștri externi o tratează cu înțelegere și respect”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, o delegație a Adunării Parlamentare a NATO, în frunte cu președinta acesteia, Rasa Jukneviciene, efectuează o vizită în Republica Moldova. Delegația a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, precum și deputați din Legislativ.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile