Logo Realitatea.md

Dodon a găsit vinovatul de ce a pierdut alegerile! Rețelele de socializare. „Mi-au șters like-urile”

05 Februarie 2021, 12:10 // Tech

Președintele PSRM, Igor Dodon, se plânge că rețelele de socializare au devenit un instrument de „cenzurare” și un instrument de manipulare a opinie publice, idee similară care este promovată și de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Declarațiile au fost făcute de liderul socialiștilor în cadrul emisiunii sale online „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Foto Simbol: Igor Dodon/Facebook

Este știut lucru că, Dodon îl imită pe „idolul” său, Vladimir Putin, iar faptul că astăzi a adus în discuție acest subiect accentuează și mai tare acest lucru. Acesta afirmă că unor lideri PSRM li s-au blocat accesul la contul de Facebook în campania electorală la prezidențiale, fapt ce consideră el „a influențat rezultatul alegerilor”.

„Am avut diferite situații legate de conturile pe rețelele de socializare. Am avut sute de cazuri când au fost blocate conturile de Facebook ale activiștilor și simpatizanților PSRM. Vă amintiți ce s-a întâmplat în SUA când a fost blocat contul fostului președinte? Rețelele sociale s-au transformat într-un instrument de influențare a opiniei publice și acest instrument se află în mâinile unor forțe anume. Acest instrument este foarte des folosit și nu sunt oferite condiții egale pentru toți participanții. Din păcate, acest lucru nu poate fi controlat. Am fost în situații când erau șterse like -urile de pe conturile mele. Am văzut cum pe oponenții noștri îi ridicau în rating, iar pe membrii noștri invers”, a spus Dodon.

Precizăm că, în Federația Rusă rețelele de socializare au devenit la fel un instrument prin care cetățenii încearcă să se adune și să protesteze împotriva „regimului Putin”, lucru, care începe a fi combătut de autoritățile ruse.

Mai nou, fostul premier și președinte de țară, Dmitri Medvedev, a declarat recent că, Rusia este pregătită să se deconecteze de la rețeaua globală de internet.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile