Logo Realitatea.md

Dodon către Moscova și Washington: „Găsiți alt teren de joc”. Cât despre Sandu: „Куда ты денешься” (VIDEO)

23 Octombrie 2020, 16:30 // Politica

Igor Dodon consideră că declaraţia şefului spionajului extern al Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, despre faptul că SUA vor să organizeze „o revoluţie colorată” la Chişinău, dacă el nu va mai obţine un mandat de președinte, este un răspuns al Moscovei la unele intenţii ale Wahington-ului de a destabiliza situaţia politică de la Chişinău. A reiterat că nu crede într-un Maidan la Chișinău, fără implicarea marilor puteri, de aceea le-a sugerat autorităților de la Moscova și Washington să-și găsească „alt teren de joc”. Declarații în acest sens a fost făcute în ediția de vineri, 23 octombrie, a vlogului „Igor Dodon răspunde”.

„Eu vă rog, stimaţi parteneri ruşi şi americani, nu vă băgaţi în treburile interne ale R. Moldova. Dacă aveţi între voi geopolitic dispute - cine e mai tare, mai mare, luptaţi între voi geopolitic, pe noi lăsaţi-ne în pace. Noi o să ne clarificăm singuri. Nu ne trebuie aici destabilizare. Găsiţi-vă alt teren de joc, nu aici”, a declarat Igor Dodon.

Acesta mai cere opoziţiei să nu organizeze proteste după alegerile din 1 noiembrie: „Voi face posibilul ca, după alegeri, să fie pace. Am trei copii care merg la școală în Chișinău. În Republica Moldova, trebuie să fie pace și liniște. Nu sunt ca și contracandidații mei care-și vor lua rucsacul și vor pleca peste hotare, pentru că le este indiferent de familie sau o au peste hotare deja. Eu vreau să trăiesc aici”.

„Mesajul către oponenți ar fi că nu se merită să riscați. Voi recunoaște orice rezultat al alegerilor. Nu voi scoate lumea în stradă. Cel mai bine ar fi că seara, când se va înțelege cine câștigă mandatul, de luat telefonul și de felicitat, și de întrebat ce facem mai departe?”, a continuat Igor Dodon.

„Куда ты денешься? (tr. rusă ce vei avea de făcut) Acum, se jură că nu o sa facă coaliţie cu Dodon. Ai să faci coaliţie cu Dodon. Nu ai încotro. Aşa cum ai făcut şi anul trecut. La asta o să se ajungă. Sau cu cine o să faci? Cu Şor? Cu Candu? Cu Plahotniuc? O să treacă perioadă asta şi o să trebuiască să vă aşezaţi să discutaţi”, a conchis acesta.

CITEȘTE ȘI:

Mâine, peste 20 la sută de moldoveni l-ar alege președinte pe Dodon. Cu 3,5% mai puțini - pe Sandu

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile