Logo Realitatea.md

Dodon comentează plecările din PDM: „Trebuia să se întâmple inevitabil acest lucru” (VIDEO)

21 Februarie 2020, 15:33 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, susține că scindările care au loc în PDM „ar fi trebuit să se întâmple inevitabil”, iar acest lucru „ține de treaba lor” și nu se va implica în acest proces. Declarațiile au fost făcute în cadrul platformei online „Președintele vorbește”.

Potrivit lui Igor Dodon, în majoritatea partidelor care au fost la guvernare, după plecarea de la putere au început tulburările. „Ei au decis unii să meargă separat, unii au rămas, dar nu e important asta. Important este ce va urma în acest an”, a spus Dodon. 

În opinia sa, sunt trei posibile scenarii. Primul ar fi că se va menține situația de astăzi. Guvernul, fără a avea susținerea unei majorități parlamentare stabile, va veni cu proiecte de legi în Parlament care ar putea fi votate de toți deputații, inclusiv de grupul demoraților care au plecat. Al doilea scenariu este o posibilă coaliție cu PDM, care nu trebuie exclusă, spune Igor Dodon.

Al treilea scenariu sunt alegerile parlamentare anticipate, care în opinia președintelui ar fi o problemă pentru Republica Moldova, deoarece pentru „șase-opt luni societatea va fi în bătălii politice”. „Plus că vreo 70 de milioane de lei se vor cheltui”.

Igor Dodon crede că alegeri anticipate își dorește lidera PAS, Maia Sandu, pentru că este în afara Parlamentului și vrea să revină. La fel, liderul Partidului Politic Şor, Ilan Şor, „care ar vrea să destabilizeze situația pentru că s-a apucat mai serios procurorul general și de furtul miliardului, și de aeroport, și de tot absolut”.

Amintim că, săptămâna aceasta, 6 deputați PDM, Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici au anunțat că părăsesc formațiunea parlamentară PDM, pentru faptul că, PDM „cohetează cu PSRM” și doresc să formeze o coaliție.

Ulterior, aceștia au anunțat că au format un grup parlamentar „Pro-Moldova”, care va activa ca fracțiune separată în Legislativ. De menționat că, acestui grup de deputați li s-au adăugat și unele organizații teritoriale PDM. Este vorba de cea din Dondușeni și cea din Rezina.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.2611%
USD USD 18.4281 0.4864%
RUB RUB 0.2348 0.8591%
RON RON 4.1664 0.2285%
UAH UAH 0.6689 0.9813%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)