Logo Realitatea.md

Dodon critică activitatea Guvernului din plenul Parlamentului. Se arată nemulțumit cum funcționează unele ministere (VIDEO)

16 Septembrie 2019, 14:12 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, a venit astăzi cu un discurs în plenul Parlamentului, unde în mare parte a criticat activitatea Guvernului, și a aliaților de guvernare – Blocul ACUM, arătându-se nemulțumit în special de ministerele ce se ocupă de politicile economice și sociale.

Captură Video

În discursul său, șeful statului a amintit colegilor din coaliție, că atunci când a mers împreună la crearea majorității parlamentare și a guvernului, atât el cât și PSRM și-au asumat anumite riscuri.

„Atunci când i-am susținut pe colegii mei din PSRM, pentru a crea o majoritate parlamentară, ne-am asumat o răspundere enormă. Am acceptat practic să cedăm Blocului ACUM toate funcțiile din Guvern, deși PSRM are cea mai mare reprezentare în Parlament. Dacă am făcut acest lucru nu înseamnă că nu vom fi responsabili și interesați de actul guvernării. Guvernarea per ansamblu trebuie să se preocupe de toate problemele, indiferent de etnie, principii politice sau geo-politice. Trebuie să trecem din euforie și să începem a lucra. Nu vom rezolva problemele cetățenilor dacă ne vom plânge că foștii guvernanți au devalizat această țară. Este adevărat asta, însă e timpul să ne apucăm să schimbăm aceste lucruri”, a spus Dodon.

Igor Dodon a menționat că nu este mulțumit de felul cum funcționează unele ministere și anume cele care se ocupă de politicile sociale și protecție a familiilor social vulnerabile, precum și de politicile economice și a dat de înțeles că dacă acești miniștri nu se descurcă cu atribuțiile ar fi bine să-și dea demisia și să vină în locul lor profesioniști.

Totodată, șeful statului a îndemnat Cabinetul de miniștri să meargă în teritoriu și să facă cunoștință cu problemele care se confruntă cetățenii. Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că au fost stopate mai multe proiecte, care aduceau beneficii oamenilor, iar Guvernul ar epura pe criterii politice și nejustificat mai mulți funcționari profesioniști din guvernările anterioare.

Președintele țării, s-a arătat indignat și de faptul că până în prezent nu a văzut o agendă clară a Guvernului, privind îndeplinirea reformelor, de aceea a venit cu propunerea de a reseta o astfel de agendă pentru perioada imediat apropiată.

Discursul integral al șefului statului, Igoe Ddon, ținut în plenul Parlamentului îl puteți găsi AICI.

Drept reacție la discursul și prezența lui Dodon în Parlament, PDM a specificat că acest lucru a demonstrat că „Procuratura este controlată politic, de către Igor Dodon, conducătorul din umbră al PSRM”.

„Societatea rămâne frapată de faptul că acțiunile procurorilor sunt anticipate, prin anunțuri, de către șeful statului ori de către ministrul de Interne, Andrei Năstase. Cei doi nici nu se ascund că dețin controlul asupra Procuraturii Generale. PDM condamnă subordonarea politică a tuturor instituțiilor de drept ale statului, inclusiv Procuratura Generală. Facem apel repetat la ambasadele străine acreditate la Chișinău, dar și întreaga comunitate internațională, să ia act de derapajele anti-democratice ale guvernării PSRM-ACUM și să intervină pentru a scoate de sub influența politică instituțiile care trebuie să fie independente. Utilizarea procuraturii și a poliției împotriva oponenților politici actualei guvernări compromite alegerile locale generale din 20 octombrie. Putem afirma că procesul de falsificare a alegerilor locale este în plină desfășurare”, se arată într-un comunicat al PDM.

Amintim că, astăzi Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară, pentru a examina proiectul de lege privind reformarea Procuraturii Generale.

Citeste tot despre: critică, discurs, Igor Dodon, ministere, Parlament
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață