Logo Realitatea.md

Dodon dă asigurări că după turul doi al alegerilor locale vor fi făcute schimbări în Guvern

24 Octombrie 2019, 09:52 // Actualitate

După alegerile locale cu siguranța va trebui de făcut și se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient. Declarațiile aparțin președintelui țării, Igor Dodon, care critică din nou activitatea unor ministere.

Foto Simbol

„Iată că a trecut mai bine de o lună de la cele 100 de zile de grație oferite Guvernului, și cam nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă, remarcăm o pasivitate, chiar o indiferență ciudată în activitatea unor ministere. Se creează impresia că unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul ca să schimbe fotoliul de la birou pe canapeaua de acasă, să-și continue relaxarea. După locale cu siguranța va trebui de făcut și se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient”, a spus Dodon în cadrul unui interviu.

Șeful statului a venit chiar și cu unele exemplificări prin care argumentează de ce ar trebui unii miniștri din actualul Guvern să plece.

„Ca să exemplific: avem chiar în această perioadă situația cu aceste accidente în număr foarte mare, cu multe decese și oameni răniți, la care s-a răspuns cu un plan total neconvingător. Cu astfel de abordări o să ne trezim nu doar că nu mai ies oamenii la vot, dar nu o să mai fie în general oameni în țară. De aceea, cred că semnalul dat de prezență redusă la vot trebuie privit ca unul prin care cetățenii condiționează acest vot de o schimbare radicală a modului în care activează clasa politică, căreia practic i se spune clar că dacă mai vrea voturile cetățenilor, trebuie sa le rezolve problemele, să se ocupe de prioritățile lor reale, nu de unele imaginate prin birouri. Dacă voi nu veniți la noi, nici noi nu mai venim să vă votăm, acesta ar putea fi mesajul cetățenilor

Nu intru acum în detalii ca să nu stârnesc dezbateri speculative, dar împreună cu echipa mea de consilieri lucram intens pe aceste direcții, iar la momentul oportun voi avea discuții pe aceste teme și cu cei din Guvern, cu PSRM, cu Blocul ACUM și cu toți factorii care au obligația să asigure o dezvoltare eficientă a țării. Noi nu doar spunem ce nu merge, dar vom veni și cu soluții. Toate acestea le vom face în scopul de a ajuta guvernul să aibă rezultate cât mai bune și să întărim încrederea oamenilor în capacitatea actualei majorități parlamentare de a conduce eficient țara”, a menționat Dodon.

Realitatea.md amintește că, șeful statuli de mai multe ori a cerut unor membri ai Guvernului să-și dea demisia sau prim-ministra Maia Sandu să-i demită, pentru lipsa de acțiuni și dorința de a realiza reforme plauzibile și radicale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile