Logo Realitatea.md

Dodon dă de înțeles că în cazul alegerilor parlamentare anticipate victoria va fi a celor care sunt acum la guvernare (VIDEO)

05 Martie 2020, 10:27 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, le-a dat de înțeles tuturor forțelor politice actual parlamentare și neparlamentare că în cazul alegerilor parlamentare anticipate, victoria va fi de partea PSRM, care ar putea acumula 55-60 de mandate, deși datele ultimelor sondaje arată cu totul alte date și chiar triste pentru socialiști.

În cadrul platformei „Președintele răspunde”, Dodon s-a arătat revoltat că unii lideri politici, precum Maia Sandu dorește alegeri parlamentare anticipate, afirmând că acest lucru ar duce țara în „haus, instabilitate politică, socială și economică”, deși când PSRM era în opoziție în legislatura parlamentară precedentă, mereu optau pentru anticipate.

„Eu vreau să vă întreb, dar voi sunteți siguri? Sunteți siguri că vreți anticipate? Mergem la anticipate și socialiștii vor lua 50-60 de mandate și pe urmă ce o să strigați? Sunteți siguri că vreți anticipate? Dacă vedem că nu se poate de format o coaliție, mergem la anticipate, dar asta e o problemă pentru stat, 70 – 80 milioane de lei din bugetul de stat. Asumați-vă această răspundere și ieșiți în fața oamenilor și spune-ți asta. Dar gândiți-vă bine”, a fost îndemnul lui președintelui.

Astfel, șeful statului spune că rezultatul anticipatelor nu va fi cel care mulți cred că va fi, iar unii din actualul Parlament nu vor trece pragul, făcând trimitere la Grupul parlamentar Pro Moldova și Partidul Șor.

Menționăm că, potrivit ultimelor sondaje de opinie, din 29 ianuarie curent, efectuat de către compania Intellect Grup, PSRM ar acumula, în cadrul unor alegeri parlamentare noi doar 31 de voturi din partea cetățenilor.

!Click pe imagine pentru a se mări

Totodată, Dodon, spune că dacă democrații vor cădea de acord de a semna un acord de coaliție cu socialiștii, la baza acestuia ar putea sta același document, care a fost utilizat și cu Blocul ACUM. „Se poate de luat acordul care a fost între socialiști și Blocul ACUM, de văzut ceea ce este actual și mot a mot de scris”, a spus Dodon.

Amintim că, PSRM a anunțat că, astăzi, a convocat Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. Socialiștii au analizat activitatea partidului în Parlament și Guvern, modul în care poate fi eficientizată aceasta, dar și modalitatea prin care poate fi întărit suportul politic acordat echipei guvernamentale. În rezultat, au decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

CITEȘTE ȘI:

PDM a acceptat să discute cu PSRM despre o coaliție. Vrea să revină la guvernare

Fostul democrat Candu: Coaliția PSRM-PDM va duce la dispariția PDM de pe arena politică

Ce ministere și instituții de stat ar urma să le revină PDM-ului în cazul coaliței cu socialiștii

PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM, în baza acordului semnat anterior cu ACUM

Reacția PAS la invitația PSRM către PDM de a crea o coaliție: Are de ales între reformare sau anexare

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile