Logo Realitatea.md

Dodon despre alegerea lui Țurcan la șefia CCM: Am luat act și apreciez calitățile profesionale ale noului președinte

19 August 2019, 15:32 // Actualitate

Președintele țării, Igor Dodon, a luat act de decizia Curții Constituționale (CCM), privind alegerea în funcție de președinte al CCM pe fost deputat socialist, Vladimir Țurcan. Totodată, Dodon afirmă că „apreciază calitățile profesionale ale noului președinte al CCM, Vladimir Țurcan, și mizează pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale”.

„În legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale, consider că cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public.

Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Realittea.md amintește că, astăzi membrii Curții Constituționale s-au întrunit într-o ședință specială, în cadrul căreia l-au ales, prin vot secret pe președintele CCM. În urma votului, șef al Înaltei Curți a fost desemnat fostul deputat socialist, actual membru CCM, Vladimir Țurcan.

VEZI ȘI:

Maia Sandu critică rezultatul alegerii noului președinte al CCM. Ce le-a solicitat membrilor Curții?

Reacția PL, la alegerea lui Țurcan în fruntea CCM: „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”

Primele declarații ale noului președinte al CCM: „Am fost ales în funcție în conformitate cu prevederile legale” (VIDEO)

Socialistul Vladimir Țurcan, ales președinte al CCM

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

Citeste tot despre: CCM, Dodon, presedinte, Turcan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile