Logo Realitatea.md

Dodon, despre cazul femeii, agresată în stradă de studente străine: Organele să examineze oportunitatea retragerii vizei de ședere

01 Octombrie 2019, 09:30 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție după cazul femeiei, care este agresată în stradă de câteva studente străine, în fața fiicei sale și a cerut autorităților responsabile să examineze cazul minuțios, iar dacă va fi nevoie chiar cu retragerea vizei de ședere pe teritoriul țării noastre a studentelor.

 „Noi, moldovenii, suntem un popor primitor, prietenos, ospitalier. Dați-ne o pace și vă dăm două înapoi. Faptul că suntem modești și toleranți nu e un motiv pentru alții, pentru străini, să se comporte brutal, jignitor și ofensator. Mai ales nu vom permite asemenea gesturi și comportamente la noi acasă, în adresa cetățenilor noștri. Consider că asemenea gesturi trebuie penalizate, pentru a le transmite tuturor că statul știe să-și protejeze cetățenii și nu va admite violență în adresa acestora, mai cu seamă violență în adresa sau în prezența copiilor.

În acest sens, rog instituțiile abilitate, universitatea vizată, cât și serviciile de migrație, să dea cât mai prompt o notă incidentului și să examineze oportunitatea retragerii vizei de ședere a studenților străini, dacă circumstanțele cazului impun o asemenea decizie”, se arată în reacția șefului statului.

Amintim că, recent în presă, a apărut un video, unde o femeie, însoțită de un copil, a fost atacată în stradă de alte două femei, după care s-au mai implicat încă două. Prima le-ar fi agresat verbal, după care totul a generat într-o altercație. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 23 septembrie, fiind înregistrat și documentat de către Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Ulterior, s-a aflat că două dintre participantele la bătaie sunt studente, de orgine arabă, ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”.

Reacția universității pe acest caz o găsiți mai jos.

REACȚIA USMF la bătaia cu implicarea a două studente ale instituției de învățământ (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile