Logo Realitatea.md

Dodon despre eliberarea lui Filat: Guvernul Sandu se face vinovat de acest lucru (VIDEO)

04 Decembrie 2019, 11:21 // Actualitate

Şeful statului Igor Dodon acuză Guvernul Sandu pentru faptul că fostul premier Vlad Filat a fost pus în libertate la doar 4 ani de la ispășirea pedepsei. Acuzațiile au fost aduse astăzi fostului Guvern, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit lu Dodon, eliberarea lui Filat din închisoare are două aspecte, iar toată procedura ar fi fost pregătită și admisă de către Guvernul anterior condus de către Maia Sandu.  

„Eliberarea lui Filat s-a făcut prin mai multe etape. Este vorba de reducerea termenului prin două încheieri de judecată. Una din vară, iar alta din această toamnă, care însă nu au foat atacate în instanțele de judecată superioare de către fostul Guvern. Eliberarea lui Vlad Filat a fost iniţiată de către o instituție subordonată Ministerului Justiţiei, în ziua în care a plecat Guvernul Sandu, în baza unei decizii unanime a unei Comisii formate din 11 membri. Comisia este din subordinea ministerului Justiţiei. Această Comisie a fost modificată de trei ori într-o perioadă foarte scurtă de timp iulie- septembrie, iar în decembrie, unanim, membrii acesteia iau decizia de al elibera pe Filat, suspect", a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că, în urma acestei situații create, acum mai mulți interlopi și deținuți pentru crime deosebit de grave ar putea să iasă la libertate, fără a-și ispăși pedeapsa până la final, aplicând procedura dată ca în cazul Filat.

Amintim că, ieri Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis o încheiere prin care l-a eliberat pe fostul premier și politician, Vlad Filat, din pușcărie, înainte de termen, pentru faptul că deja și-ar fi ispășit două treimi din detenție.

Citeste tot despre: guvernul sandu, Igor Dodon, Vlad Filat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile