Logo Realitatea.md

Dodon, despre Filarmonică: „Situația este deplorabilă, nu va putea fi reabilitată”. Trebuie construită de la zero

25 Septembrie 2020, 10:48 // Actualitate

Filarmonica Națională „Serghei Luncheivici” nu va putea fi reabilitată. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Potrivit lui Dodon, după ce va fi stins în totalitate incendiul, întrucât pompierii lucrează încă și astăzi, va fi curățat locul, cu excepția coloanelor din față și urmează să fie construit un alt sediu al Filarmonicii, deoarece nu ar mai fi posibilă reabilitarea instituției.

„Prima etapă – trebuie de făcut tot posibil de oprit focul. După trebuie de curățit locul, de scos tot gunoiul. A doua etapă este pregătirea unui proiect de construcție. Cred că vor rămâne doar coloanele din față, dar restul trebuie construit de la zero. Situația este deplorabilă. De restabilit este imposibil. De acest caz se va ocupa Guvernul. În acest sens a fost deschis un cont", a spus Dodon.

Dodon susține că vor fi necesare sute de milioane de lei, fapt pentru care a îndemnat toți cetățenii să doneze pentru această cauză nobilă.

Amintim că, ieri, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma incendiului tavanul sălii mari a instituției, unde se desfășurau concertele a cedat.

Lucrările au durat până noaptea, iar astăzi dimineață au fost reluate de către salvatori și pompieri.

Citeste tot despre: Dodon, Filarmonică, incendiu, reabilitare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile