Logo Realitatea.md

Dodon despre refuzul PUN de a semna pactul de neagresiune lansat de PAS: „Не по-пацански” (VIDEO)

13 Februarie 2020, 15:07 // Actualitate

Președintele țării, Igor Dodon, susține că „Не по-пацански” (n.r. nu e bărbătește) să refuzi inițiativa pe care a lansat-o PAS pentru toate partidele pro-europene și unioniste, pentru a nu se ataca reciproc în campania electorală din acest an, care urmează să se desfășoare, făcând referire la refuzul PUN de a semna acest pact de neagresiune.

Șeful statului a declarat acest lucru în cadrul teaser-ului emisiunii „Președintele răspunde”, în care a comentat inițiativa. „Eu nu înțeleg cine e jertfă acolo? Cine e deasupra, cine-i dedesubt? Cine pe cine a agresat? Maia pe Andrei? Sau Andrei pe Maia? Sau PUN-u, sau SUN-u? Ce mai sunt acolo cu tot felul de denumiri?”, se întreabă Dodon.

Totodată, Igor Dodon, a venit cu un mesaj și pentru cei de la PUN, care au refuzat să semneze pactul de neagresiune, propus de PAS, însă pe care-l salută. „Și în genere, stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu o inițiativă, da voi ca niște gentiloni, ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe! Не по-пацански! Не по-мужски!”, a mai spus președintele.

Amintim că, ieri, PAS a confirmat oficial că a lansat ideea de a semna un pact de neagresiune între partidele unioniste și pro-europene, pentru a nu se ataca reciproc în campania electorală pentru prezidențiale, care urmează să se desfășoare în acest an. 

Ulterior, Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat că a luat act de propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate, privind semnarea unui pact de neagresiune între forțele pro-europene și unioniste și salută disponibilitatea acestei formațiuni spre colaborare, însă nu consideră necesară semnarea unui astfel de document, deoarece „cu toții suntem actori politici raționali și cu toți ne dorim binele Republicii Moldova”

Cu o asemenea inițiativă a venit ieri și Mișcarea Politică Unirea, iar PAS a declarat că urmează să discute cu membrii Mișcării la acest subiect, deși „se află pe aceeași lungime de undă” la acest capitol.

Citeste tot despre: Igor Dodon, pact de neagresiune, PAS, PUN
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile