Logo Realitatea.md

Dodon explică ce-i cu geanta despre care Șor a spus că i-a dus-o plină cu ceva

22 Noiembrie 2019, 09:54 // Politica

Igor Dodon susține că declarațiile lui Ilan Șor privind geanta pe care i-a adus-o la Președinție plină cu „ceva” sunt niște atacuri politice. Cât despre documentele pe care le-a reprezentat Renato Usatîi, potrivit cărora, i-a finanțat mai multe vizite ale șefului statului la Moscova, spune că au fost atacate în instanță, pentru că sunt falsuri.

„Toate aceste declarații sunt atacurile politicienilor. Dacă o să răspund tuturor, atunci nu o să avem timp să ne ocupăm de treburile țării. Noi toate le-am atacat în instanță”, a declarat Igor Dodon la Pro TV.

Cat despre declaratiile lui Usatii, precum ca s-ar afla printre finantatorii lui Igor Dodon, seful statului spune ca declaratiile au fost atacate in instanta si ca sunt afirmatii false.

La inceputul lunii februarie, Sor sustinea ca l-a plimbat pe Dodon cu avioanele sale personale, ca i-a dat bani pentru doua campanii electorale si ca i-a dus mai multe genti pline cu... „ceva”.

Atunci, Presedintia comenta ca declaratiile sunt niste provocari.

Mai tarziu, intr-o alta conferinta de presa, deputatul Ilan Sor a spus ca vom afla ce se afla in geanta pe care a fluturat-o „cand in Moldova vor renaste kolhozurile."

Ilan Sor l-a denuntat anterior pe ex-premierul Vlad Filat, spunand ca i-a dat mita in valoare de 250 de milioane de dolari.

In baza depozitiilor sale, Filat a ajuns pentru 9 ani la inchisoare. Sor nu a fost pedepsit in acel dosar, datorita autodenuntului.

In schimb, el a fost condamnat la sapte ani si jumatate de puscarie in prima instanta, pentru ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii. Sor se declara nevinovat si se plimba in libertate pana cand se va pronunta Curtea de Apel Cahul.

Intr-un an de cand dosarul a ajuns la instanta de la Cahul, amanarile s-au tinut lant.

Acum Ilan Sor se afla in cautare internationala.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei