Logo Realitatea.md

Dodon explică de ce nu vrea să se implice în alegerile parlamentare: Planific o nouă întrevedere cu Putin VIDEO

21 Ianuarie 2019, 21:32 // Politica

Președintele R. Moldova, Igor Dodon a anunţat luni, 21 ianuarie, că nu va participa în campania electorală pentru parlamentarele din 24 februarie, pe motiv că vrea să-şi concentreze atenţia asupra desfăşurării activităţilor interne şi externe. Mai mult, în timpul apropiat, șeful statului planifică o nouă întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

”Primul și cel mai important argument este faptul că cetățenii mi-au încredințat mandatul de președinte și consider că trebuie să-l duc până la capăt, sunt obligat să-mi îndeplinesc cu demnitate datoria față de cetăţeni, fără a mă îndepărta şi a degreva din funcţia mea. Un alt argument fi că un președinte candidat la funcția de deputat nu ar reuși să-şi concentreze atenţia asupra desfăşurării activităţilor interne şi externe.

Dacă aș fi decis să mă implic în campania electorală pe listele PSRM, nu aș fi avut posibilitatea de a avea întrevederi cu oficiali străini, în timpul apropiat voi efectua o vizită de lucru în Federația Rusă pentru a purta discuții cu Vladimir Putin. Urmează să discutăm mai multe subiecte importante, inclusiv problema privind transportarea produselor moldovenești prin Ucraina”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate la NTV Moldova.

Igor Dodon a declarat în cadrul unui briefing de presă că nu va participa în campania parlamentară și nu va aspira la funcția de deputat, însă va sprijini, în limitele legale, Partidul Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), pe care la catalogat drept „unul partid capabil să schimbe de unul singur puterea din ţară”.

VEZI ȘI:

Decizia lui Dodon cu privire la alegerile parlamentare (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile