Logo Realitatea.md

Dodon face apel către PAS și Platforma DA, după ce a 2-a oară nu s-a convocat ședința plenară: „Să iasă cel puțin o zi din Alianța Haosului”

03 Iulie 2020, 14:18 // Politica

„Fac apel la deputații din opoziție să revină cu picioarele pe pământ, în mod special mă adresez către PAS și PPDA să iasă cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului, unde i-a ademenit Plahotniuc și Șor, să asigure cvorumul necesar pentru ca banii să ajungă imediat la oameni”. Declarația aparține președintelui țării, Igor Dodon, după ce a doua oară nu s-a convocat ședința plenară din lipsă de cvorum. În plen, nu s-au prezentat deputații PAS, Platforma DA, ȘOR și Pro Moldova, ci doar cei din guvernare - PDM și PSRM.

„Apoi, dacă s-au împăcat cu oligarhii, pot să revină în alianță cu hoții miliardului, cu deputații lor corupți și să facă ce vor. Important e ca acum oamenii să nu sufere din cauza jocurilor politice murdare care se fac în Parlament, o instituție care, cu regret, a ajuns să nu mai aibă reprezentativitate după ce a fost transformată într-un focar de corupție de către grupările oligarhice.

Îi asigur pe cetățeni că împreună cu Guvernul vom face tot ce este posibil să înlăturăm acest blocaj impus de politicienii iresponsabili din opoziție, iar banii să ajungă cât mai repede la cei care au atât de mare nevoie de ei. Haosul nu va trece. Actuala guvernare va asigura ordine și maximă responsabilitate socială și economică”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru patru proiecte de lege: modificarea bugetului de stat, modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020. 

Opoziția nu a participat la ultimele ședințe plenare, pentru că ceea ce și-ar dori să facă premierul Ion Chicu împreună cu Cabinetul pe care-l conduce înseamnă „discreditarea parlamentarismului”, or graba cu care inițiativele sociale doresc a fi implementate duce la ideea că asta se face pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon pentru alegerile din 1 septembrie, odată cu expirarea mandatului de președinte al acestuia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile