Logo Realitatea.md

Dodon face totalurile după victoria lui Ceban. Vrea coaliție în CMC între ACUM și PSRM, deși critică la greu activitatea blocului

04 Noiembrie 2019, 09:37 // Actualitate

După victoria socialistului Ion Ceban, care a devenit primar al Capitalei, Igor Dodon a venit astăzi cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde menționează că „locuitorii Chișinaului și-au luat orașul înapoi”, deși nu e clar ce a vrut să spună cu asta.

„Locuitorii Chișinaului și-au luat orașul înapoi prin votul de ieri, au rupt acel cerc vicios care de atâția ani a ținut captiv orașul nostru în mâna unor politicieni iresponsabili și a geopoliticii false. Pentru acest lucru îi felicit pe chișinăuieni, ei sunt adevărații câștigători ai acestor alegeri”, a scris Dodon.

Totodată, Dodon își atribuie lui personal și socialiștilor „eliberarea din captivitate” a țării, fără a menționa nimic despre partenerii de coaliție – Blocul Electoral ACUM, care datorită alianței încheiate între PSRM și aceștia au creat majoritate parlamentară, iar mai apoi au investit și un Guvern funcțional.

„Ceea ce se întâmpla nu este deloc întâmplator, această eliberare a Chișinăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate. Sunt momente cu adevărat istorice, care însă trebuie să aibă o continuare prin rezultate bune pentru oameni și să devină istorice prin schimbările pozitive care se vor face pentru moldoveni.

Votul cetățenilor pentru Chișinău îl obligă pe noul primar ales, Ion Ceban, să fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice, îl obligă să scoată din primărie politica, geopolitica, dar mai ales hoția instaurată în ultimi anii de liberali și complicii lor, care din nefericire în aceste alegeri au devenit și noii aliați de conjunctură ai Blocului ACUM”, mai scrie Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, acum, Ion Ceban și inclusiv PSRM, au o sarcină foarte clară, să acorde prioritate problemelor semnalate de cetățeni: să facă drumuri, să facă curățenie în oraș, să scape orașul de mirosurile insuportabile și să redea frumusețea acestui municipiului.

„Pentru acest lucru este necesar de făcut chiar în această săptămână o coaliție cu ACUM în Consiliul Municipal și începută munca. În mare parte aceeași sarcina revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vina oameni competenți în funcțîi, care să se apuce de lucru”, zice Dodon, criticând activitatea Blocului ACUM.

Astfel, președintele face apel la politicienii din majoritatea parlamentară „să depășească rapid acest moment electoral și să se așeze la masa de discuții pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării, fară emoții, fară orgolii, fară frustrări, fară interese politice, doar cu dorința de a face bine cetățenilor”. „Ca președinte al țării voi sprijini doar o astfel de abordare a coaliței majoritare și în perioada următoare mă voi implica activ în acest proces de apropiere a guvernului de cetățeni și rezolvarea problemelor pe care le au. Urmează să am discuții în acest sens cu PSRM, dar și cu partenerii lor de coaliție. Sper să găsim un numitor comun împreună, altfel va trebui să-l găsim fară cei care nu sunt capabili să muncească pentru oameni. Vremea vorbelor a trecut, cetățenii așteaptă fapte concrete și rezultate”, a conchis Dodon.

Menționăm că, deși alegerile locale, turul doi au fost câștigate de către socialistul Ion Ceban, în cele 11 suburbii unde la fel s-a desfășurat turul doi al alegerilor locale, PSRM nu a câștigat nici o șefie pentru Primărie.

Citeste tot despre: Blocul ACUM, critică, Dodon, Ion Ceban, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile