Logo Realitatea.md

Dodon i-a înmânat Vioricăi Dumbrăveanu distincția oferită de acesta la începutul lunii septembrie (FOTO)

15 Septembrie 2020, 13:36 // Actualitate

Șeful statului Igor Dodon a înmânat astăzi distincțiile de stat celor 400 de lucrători medicali, printre care și ministrei Sănătății, Muncii și Protecției SocialeViorica Dumbrăveanu.

Foto: Igor Dodon/Facebook

„Astăzi am înmânat distincții de stat unui grup de medici din cei peste 400 de lucrători medicali, care au fost decorați în luna iunie, cu prilejul sărbătorii profesionale. Le-am mulțumit tuturor pentru contribuția pe care o aduc actului medical zi de zi, pentru înaltul profesionalism dovedit, precum și pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieți omenești”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ordinele și medaliile au fost conferite „în semn de profundă gratitudine pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în domeniul medical”.

Amintim că, la 10 iunie curent, Igor Dodon a anunțat că intenționează să o decoreze pe ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, însă după ce în societate a apărut un val de nemulțumire din partea cetățenilor, întrucât pandemia de coronavirus lua amploare în țară, pe când atunci, în restul lumii situația se îmbunătățea treptat, șeful statului declara că „decorarea ministrei a fost doar ca idee, care urmează să fie realizată mai târziu”.

La 4 sptembrie curent, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul prin care președintele țării, Igor Dodon, a decorat-o pe ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, cu „Ordinul de Onoare”. 

Foto: Igor Dodon/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile