Logo Realitatea.md

Dodon își face planuri de viitor! „Noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă”

26 Iunie 2019, 16:26 // Societate

După ce judecătorii Curții Constituționale au anunțat că de demisionează, președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție. Într-o postare pe o rețea socială, șeful statului salută decizia Curții dar spune că este una întârziată. Totodată, Dodon spune că noua Curte Constituțională trebuie să fie una independentă care se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise

Foto: Igor Dodon/Facebook

„Salut decizia judicioasă, deși întîrziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național.

Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți.

Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că, acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rînd, cel al obiectivității.

Exprim încrederea în faptul că, noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremaţia Constituţiei, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Amintim că, Judecătorii Curții Constituționale au demisionat! Decizia a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al Curții.

CITEȘTE ȘI: 

Prim-ministra salută demisia judecătorilor CCM: Au făcut de rușine țara

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5425 -0.3193%
USD USD 17.4980 -0.6484%
RUB RUB 0.2549 2.1643%
RON RON 4.0349 -0.2867%
UAH UAH 0.6531 -0.3965%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile