Logo Realitatea.md

Dodon îi amenință pe ministrul Agriculturii și Mediului și directorul Moldsilva cu demiterea, iar pe pădurari cu închisoare

21 Februarie 2020, 16:57 // Societate

Tăierea ilicită a pădurilor va fi sancționată „la greu” de către autorități promite șeful statului, Igor Dodon, iar pădurarii și toți cei care comercializează ilegal și cu încălcări masa lemnoasă vor fi pedepsiți și „puși la închisoare”. Totodată, Dodon a venit cu un mesaj și pentru ministrul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale, Ion Perju, și directorul Î. S. „Moldsilva”.

„Se taie pădurea fără niciun control și vând în dreapta și în stânga lemnul pentru bani cash. În primul rând trebuie să oprim tăierea și acesta este un subiect principial. Noi vom monitoriza acest lucru. Este o sarcină pentru noul ministru al Agriculturii. Domnul Perju, dacă n-o să faceți regulă, o să zburați împreună cu șeful de la Moldsilva. Dacă nu opriți tăierile și „bespredelul” de acolo că vindeți la dreapta și stânga lemnele, o să zburați împreună. Eu nu glumesc. Am discutat și cu domnul Chicu despre asta și o să facem ordine”, a afirmat Dodon.

Totodată, președintele țării a venit și cu un mesaj dur către toți pădurarii, pe care i-a amenințat cu închisoare dacă vor admite încălcări în activitate. „Vreau să mă adresez la toți pădurarii: Noi știm cu ce vă ocupați. Vindeți 10-20 metri cubi de lemn oficial și 300 de metri cubi pentru cash. O să intrați la închisoare. Câțiva pădurari au pățit-o deja săptămâna trecută”, a afirmat Dodon.

Menționăm că, subiectul tăierilor ilicite a pădurilor a fost abordat de către, Igor Dodon, în cadrul platformei online „Președintele răspunde”, după ce întrebarea dată i-ar fi fost acordată de către un internaut.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile