Logo Realitatea.md

Dodon îi face generali pe mai mulți oficiali ai structurilor de forță, pe unii chiar la o vârstă destul de „fragedă” (FOTO/DOC)

18 Martie 2020, 16:13 // Politica

Șeful statului a emis în ultima perioadă mai multe decrete prezidențiale prin care le-a conferit gradul de general mai multor șefi sau adjuncți ai unor instituții ale statului.

Dodon i-a oferit gradul de general de divizie fostului ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, și de general de brigadă pentru șeful adjunct al Statului Major al Armatei Naționale, colonelul Mihail Bucliș.

Igor Dodon i-ar fi oferit gradul de general și directorului Serviciului de Pază și Protecție de Stat, Iaroslav Martin (48 de ani), dar și adjunctul acestuia, fostul deputat socialist, Petru Corduneanu (57 de ani), ambii colonei și cu școli „speciale” absolvite în Federația Rusă, scrie ziarul național. De asemenea, șeful statului i-ar fi acordat gradul de general actualului ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu (47 de ani), dar și șefului Poliției de Frontieră, Corneliu Groza (46 de ani).

Președintele „a mai împărțit” grade de general-maior și directorului Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea și conducerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Esaulenco, precum și vicedirectorului SIS, Artur Gumeniuc.

Decretul privind conferirea acestor grade militare acestor conducători ai instituțiilor statului a fost dat publicității de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. 

Menționăm totuși că, documentul prezentat de către Usatâi nu este, sau cel puțin nu se vede ca semnătura șefului statului să fie pusă și nici data și nici numărul de intrare a decretului. 

Precizăm că, nici pe site-ul Administrației Prezidențiale presedintia.md decretele date nu se regăsesc. Ba mai mult, decretele semnate de Dodon nu sunt afișate din anul 2017, ceea ce dă dovadă de lipsă de transparență în procesul decizional al președintelui țării. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile