Logo Realitatea.md

Dodon îi promite lui Vlah că la următoarea ședință a Parlamentului va fi examinat proiectul de lege cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei

14 Octombrie 2019, 13:36 // Politica

La următoarea ședință plenară a Parlamentului ar putea fi examinat proiectul de lege cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei. Declarațiile au fost făcute de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unei vizite Autonomia Găgăuză, unde a avut întrevederi cu bașcanul, Irina Vlah și președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa.

Foto: Igor Dodon/Facebook

„În mod special am examinat acțiunile de pregătire a marcării celor 25 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”. De asemenea, am discutat despre adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a trei proiecte de lege cu privire la Găgăuzia, care vizează armonizarea legislației republicane și regionale.

În context, doamna Vlah a venit cu propunerea de a convoca o ședință a grupului de lucru format din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare din Găgăuzia. Am informat-o pe doamna Irina Vlah că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea parlamentară proprezidențială a Partidului Socialiștilor va lansa inițiativa cu privire la adoptarea pachetului de proiecte de lege respectiv”, a scris Dodon pe Facebook.

După Comrat, președintele țării intenționează să viziteze satul Cișmichioi, în special, grădinița de copii construită cu suportul și la inițiativa președintelui Republicii Turkmenistan, Gurbangulî Berdîmuhamedov. De asemenea, va vizita biserica din localitate și se va întîlni cu locuitorii satului.Ulterior, acesta va merge în satul Etulia și orașul Vulcănești.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile