Logo Realitatea.md

Dodon îi răspunde unui internaut, din nou cu greșeli gramaticale, dacă va face fotografii cu Ilan Șor în Israel

23 Ianuarie 2020, 08:30 // Actualitate

După ce șeful statului a anunțat pe Facebook că a ajuns cu bine în Israel și „s-a chinuit” să scrie corect denumirea țării de vreo patru ori, a găsit de cuviință să-i răspundă unui internaut la întrebarea „dacă va face fotografi cu Ilan Șor”, anunțat în căutare națională și internațională de către autoritățile noastre și care se presupune că s-ar fi refugiat în Israel.

Drept răspuns, Igor Dodon a scris că „așa ceva e posibil doar pentru a fi excortat (n.r. DEX - escortat) acasă ... la judecată”.

Menționăm că, postarea dată, i-a dat mari bătăi de cap șefului statului, deoarece inițial a scris greșit denumirea țării „Izrail”. Ulterior, „a corectat”, însă s-a dovedit că a scris iar greșit „Istail”. A mai încercat odată să repare greșeala, însă colac peste pupăză, iar a notat greșit „Israil”.

Într-un final, Igor Dodon s-a clarificat cum totuși corect se scrie denumirea țării unde efectuează o vizită și a scris corect Israel.

Captură: Vitalie Călugăreanu/Facebook

Amintim că, Dodon întreprinde o vizită de lucru în Israel, la invitația omologului său, Reuven Rivlin, în cadrul căreia a participat la Forul Mondial al Holocaustului. La For vor participa peste 50 de delegații străine la nivel de șefi de state, guverne, parlamente, etc. Șeful statului a anunțat că a avut întrevederi cu mai mulți omologi de ai să-i. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile